پوست و موروش fue کاشت مو

راهنمای جامع کاشت مو به روش FUE؛ مراحل، مزایا، دوران نقاهت


کاشت مو به روش استخراج واحد فولیکولی (FUE) یک درمان دائمی برای ریزش مو و رفع طاسی می‌باشد. از آنجایی که کاشت مو به روش FUE نتایجی طبیعی و بدون جای زخم را در پی دارد و دوره بهبودی سریع‌تری نسبت به سایر روش‌های سنتی پیوند مو دارد؛ لذا به عنوان محبوب‌ترین و بهترین روش کاشت مو در بین مردان و زنان شناخته می‌شود.

اگر شما هم اولین نشانه‌های نازک شدن مو و یا طاسی را تجربه می‌کنید و یا ریزش موهایتان گسترده‌تر است، در ادامه این مقاله با دکتر سینوهه همراه باشید تا با مراحل کاشت مو به روش FUE، ویژگی‌ها، مزایا و کاربردها و وجه تمایز آن با سایر روش‌های سنتی پیوند مو آشنا شوید.

کاشت مو به روش FUE چیست؟

قبل از هرچیز باید دانست که تکنیک fue در واقع به عبارت follicular unit extraction اشاره دارد که به معنای استخراج واحد فولیکولی است؛ اما امروزه به نام صحیح‌تر follicular unit excision به معنای برش و برداشتن واحد فولیکولی تغییر یافته است تا به مهارت بالا و دقت زیاد مورد نیاز برای این نوع جراحی پیوند مو اشاره کند.

کاشت مو به شیوه fue نوعی جراحی ترمیم مو می‌باشد که شامل برش و برداشتن واحدهای فولیکولی منفرد سالم (دربردارنده خوشه‌های طبیعی موها حاوی 1 تا 4 تار مو) از پشت سر، کناره‌های سر، ریش و سایر نواحی بدن است. لازم به ذکر است که فولیکول‌های موی سالم از ناحیه‌ای از بدن برداشته می‌شود که تحت تأثیر الگوی طاسی مردانه یا زنانه قرار نگرفته باشد و سپس به نواحی طاس سر یا قسمت‌هایی که موهای نازک و کمی دارد، پیوند زده می‌شود.

FUE یک روش کم‌تهاجمی است که بر خلاف روش‌های سنتی کاشت مو، جای زخم بسیار کمتری در اطراف نواحی اهداکننده ایجاد می‌کند؛ زیرا در این روش از میکرو پانچ‌هایی به اندازه 0.7 تا 1.2 میلی‌متر برای برداشت واحدهای فولیکولی استفاده می‌شود. این میکرو پانچ‌ها شامل انواع دستی، موتوری و روباتیک می‌باشند.

کاربرد کاشت مو به روش FUE

با بالا رفتن سن، چرخه سه فازی رشد و رویش مجدد مو کوتاه می‌شود تا زمانی که دیگر موها مجدداً رشد نمی‌کنند و ناحیه‌ای از سر طاس یا کم‌مو می‌شود. این روند برای هر فرد متفاوت است. برخی از افراد در دهه 20 خود شروع به طاس شدن می‌کنند؛ در حالی که برخی دیگر خیلی دیرتر به این مرحله می‌رسند.

کاشت مو به شیوه FUE با جایگزینی فولیکول‌های قدیمی با فولیکول‌های جدید و قوی که هنوز هم قادر به رشد مو هستند، روند رویش مو را بازسازی می‌کند. پس از پیوند مو، فولیکول‌های تازه پیوند زده‌شده توسط رگ‌های خونی تغذیه می‌شوند و شروع به رشد مو در ناحیه‌ای می‌کنند که قبلاً موهای نازک داشته یا طاس بوده است.

لازم به ذکر است که کاشت مو به روش fue معمولاً برای پیوند مو در پوست سر و یا ناحیه خط رویش مو استفاده می‌شود؛ اما گاهی نیز می‌توان از تکنیک FUE برای کاشت ریش، ابرو، سبیل و حتی کاشت مو در سایر مناطق بدن نظیر پاها، بازوها و اندام‌های تناسلی نیز استفاده نمود.

کاشت مو FUE برای چه کسانی مناسب است؟

  1. معمولاً کاشت مو به روش fue برای اکثر افرادی که دچار ریزش مو شده‌اند مناسب است؛ اما شرایط خاصی وجود دارد که می‌بایست قبل از عمل مورد بررسی قرار گیرد تا نتیجه بهتری حاصل شود. به طور کلی، افراد با ویژگی‌های زیر کاندید مناسبی برای کاشت مو به روش fue هستند:
  2. افراد با بانک موی مناسب: بانک موی قوی (موجود در پشت سر و دو طرف سر) یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در کاشت مو به شمار می‌رود. اگر ناحیه اهداکننده مو به اندازه کافی فولیکول‌های سالم داشته باشد، فرد برای روش fue کاندید مناسبی است.
  3. افراد با طاسی جزئی یا متوسط: روش fue برای افرادی که در نواحی محدودی از سر دچار ریزش مو یا طاسی شده‌اند (مانند خط رویش یا تاج سر) بسیار مؤثر است و برای افراد با طاسی‌های گسترده‌تر، ممکن است به جلسات متعددی نیاز باشد.
  4. افراد با سلامت جسمی خوب: متقاضیانی که از نظر سلامت عمومی در وضعیت خوبی هستند و دچار بیماری‌هایی نظیر دیابت کنترل‌نشده، اختلالات خونریزی و یا بیماری‌های پوستی فعال در ناحیه سر نیستند، می‌توانند کاشت fue انجام دهند.
  5. افراد در بازه سن مناسب: کسانی که حداقل 25 سال سن دارند و الگوی ریزش موی آنان بنا به نظر پزشک متخصص تثبیت شده است، نتیجه بهتری از کاشت مو به روش fue می‌گیرند.
  6. افراد با انتظارات واقع‌بینانه: افرادی که خواهان کاشت مو با نتیجه طبیعی و با تراکم مناسب هستند و اهداف واقع‌بینانه از نتیجه عمل دارند و می‌دانند که نتیجه نهایی کاشت مو بین 6 الی 12 ماه بعد از عمل، خود را نشان می‌دهد، کاندید مناسب کاشت مو fue هستند.

مراحل انجام کاشت مو با تکنیک FUE

روش انجام کاشت مو به روش fueشامل مراحلی دقیق و تخصصی است که طی آن فولیکول‌های مو به صورت جداگانه استخراج و کاشته می‌شوند. این مراحل به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کمترین آسیب به بافت سر وارد شود و نتیجه‌ای طبیعی و ماندگار را به دنبال داشته باشد. در ادامه، مراحل تکنیک FUE توضیح داده شده است:

انجام آزمایشات قبل از کاشت مو

انجام یک سری آزمایشات قبل از کاشت مو به روش FUE (حدود 1 الی 2 هفته قبل) ضروری است تا علاوه بر اینکه از وضعیت سلامت عمومی فرد متقاضی اطمینان حاصل می‌شود، از بروز عفونت و مشکلات احتمالی (مانند انتقال بیماری‌های مسری) در طول جراحی و یا پس از عمل جلوگیری گردد. این آزمایشات عبارتند از:

  1. آزمایش شمارش خون کامل (CBC)
  2. تست‌های انعقاد خون (PT، PTT)
  3. آزمایش قند خون ناشتا (FBS)
  4. آزمایش عملکرد کلیه و کراتین
  5. تست‌های بیماری‌های عفونی و واگیردار نظیر ایدز، هیاتیت B وC ، سفلیس
  6. آزمایشات بررسی سطح هورمون‌های دی‌هیدروتستوسترون و هورمون‌های تیروئید (TSH، T3، T4)
  7. تست فشار خون
  8. تست بیماری‌های پوستی نظیر پسوریازیس

مشاوره قبل از عمل و طراحی خط رویش مو

در ابتدا، پزشک وضعیت سلامت موهای متقاضی، الگوی ریزش مو و نوع بانک موی او را مورد بررسی قرار می‌دهد و سپس بر اساس ویژگی‌های چهره فرد، خط رویش مو طراحی می‌شود تا نتیجه نهایی طبیعی و متناسب باشد.

آماده‌سازی ناحیه بانک مو

معمولاً فولیکول‌ها از ناحیه پشت سر یا اطراف سر استخراج می‌شوند، برای شروع جراحی کاشت مو به روش FUE ، موهای این نواحی کوتاه می‌شوند. در مرحله بعد بی‌حسی موضعی به ناحیه اهداکننده تزریق می‌شود تا فرد در طول عمل درد یا ناراحتی نداشته باشد.

استخراج فولیکول‌ها

پزشک جراح با استفاده از دستگاه‌های مخصوص نظیر پانچ‌های دقیق یا میکروموتورهای پیشرفته، فولیکول‌های مو را به صورت تک‌به‌تک و بدون برش بزرگ از ناحیه اهداکننده استخراج می‌کند و پس از اینکه فولیکول‌ها به دقت جمع‌آوری شد، آن‌ها را در یک محلول مخصوص قرار می‌دهد تا سالم بمانند.

آماده‌سازی فولیکول‌ها

تیم پزشکی، فولیکول‌های استخراج شده را بر اساس تعداد گرافت‌ها یا تارهای موی هر فولیکول (بین 1 تا 4 تار مو) طبقه‌بندی می‌کند. این مرحله برای ایجاد ظاهر طبیعی و تراکم مناسب در ناحیه گیرنده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

آماده‌سازی ناحیه گیرنده

ناحیه‌ای که قرار است فولیکول‌های جدید در آنجا کاشته شوند، بی‌حس می‌شود و با استفاده از ابزارهای بسیار دقیق و پیشرفته نظیر میکروموتورهای رباتیک، سوراخ‌های کوچکی به نام کانال در ناحیه گیرنده ایجاد می‌شود. زاویه، عمق و جهت این سوراخ‌ها بسیار مهم است؛ زیرا این موضوع حالت رشد آتی موها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و موجب می‌شود که موها پس از رشد طبیعی به نظر برسند.

کاشت فولیکول‌ها

فولیکول‌های آماده‌شده به صورت جداگانه و با دقت در سوراخ‌ها یا کانال‌های ایجادشده کاشته می‌شوند. در این مرحله، تیم کاشت باید اطمینان حاصل کند که فولیکول‌های استخراج شده نیز با زاویه و جهت مناسبی در کانال‌های ایجادشده قرار گرفته باشند تا نتیجه نهایی طبیعی و با تراکم مناسب باشد.

رشد موها و نتیجه نهایی

معمولاً در هفته‌های اول پس از کاشت مو به روش FUE، موهای تازه کاشته‌شده دچار ریزش موقت می‌شوند که به آن مرحله شوک ریزش گفته می‌شود و پس از 3 الی 4 ماه، رشد مجدد موها آغاز می‌گردد؛ اما نتیجه نهایی عمل کاشت مو معمولاً پس از 9 الی 12 ماه قابل مشاهده خواهد بود.

مراقبت های بعد از کاشت مو FUE

باید دانست که با اتمام مراحل کاشت مو به روش fue در مراکز کاشت یا کلینیک‌ها، کار به پایان نرسیده و هنوز قسمت مهم کار باقی مانده است و آن، مراقبت‌های بعد از کاشت مو می‌باشد. این مراقبت‌ها شامل توصیه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدتی هستند که برای بهبودی سریع‌تر و جلوگیری از بروز عوارض پس از عمل باید رعایت شوند. نکته قابل توجه این است که رعایت دستورات پزشک و پرهیز از هرگونه اقدام خودسرانه، کلید موفقیت کاشت مو است. ازجمله مراقبت‌های بعد از کاشت مو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. پانسمان ناحیه دهنده: ناحیه اهداکننده معمولاً در روزهای اول بعد از عمل توسط پزشک پانسمان می‌شود و پزشک نیز پانسمان را تعویض می‌کند.
  2. استفاده از اسپری‌های مخصوص: ممکن است در روزهای ابتدایی پس از عمل، پزشک محلول یا اسپری مخصوص برای مرطوب نگه داشتن ناحیه کاشت تجویز نماید که این کار به بهبود سریع‌تر و کاهش خارش کمک می‌کند.
  3. پرهیز از لمس ناحیه کاشت: پس از عمل کاشت مو باید از لمس یا خاراندن ناحیه گیرنده یا اهداکننده خودداری نمود تا فولیکول‌های کاشته‌شده دچار آسیب نشوند و در ناحیه اهداکننده نیز عفونت رخ ندهد.
  4. خوابیدن در وضعیت صحیح: بهتر است هنگام خواب از یک بالشت بلند یا چند بالشت استفاده نموده تا سر در زاویه 30 تا 45 درجه قرار بگیرد؛ زیرا این کار به کاهش تورم پس از عمل کمک می‌کند. همچنین باید توجه داشت که از تماس مستقیم ناحیه پیوندی تازه با بالشت جلوگیری شود.
  5. شستشوی صحیح سر: اغلب، شستشوی سر در ناحیه کاشت توسط خود پزشک بعد از عمل در کلینیک شروع می‌شود و سپس دستورالعمل‌های لازم برای نحوه شستشوی سر بعد از کاشت مو توسط پزشک به فرد داده می‌شود. به طور مثال، توصیه می‌گردد که از شامپوهای مخصوص و آب ولرم برای شستن سر استفاده شود؛ اما به آرامی و از مالش ناحیه گیرنده اجتناب گردد. همچنین باید از فشار زیاد آب، دوش مستقیم یا خراشیدن با ناخن‌ها در حین شستشو خودداری شود.
  6. اجتناب از تعریق زیاد: تمرینات ورزشی شدید و هرگونه فعالیتی که باعث تعریق زیاد می‌شود را می‌بایست به مدت 2 تا 3 هفته کنار گذاشت؛ زیرا تعریق و گرمای زیاد موجب آسیب زدن به فولیکول‌های تازه کاشته‌شده می‌شود.
  7. پرهیز از نور مستقیم خورشید: بعد از عمل کاشت مو به روش fue باید از قرارگیری طولانی‌مدت در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری نمود. همچنین با تأییدیه پزشک و در زمان مناسب می‌توان از از کلاه‌های گشاد یا چتر برای جلوگیری از تابش نور خورشید به پوست سر استفاده کرد.
  8. اجتناب از پوشیدن کلاه تنگ: بعد از عمل کاشت مو تا زمانی که پزشک اجازه ندهد، نباید از کلاه‌های تنگ یا کلاه‌گیس برای پوشاندن جای عمل استفاده کرد؛ اما بعد از گذشت مدت مناسب به صلاحدید پزشک می‌توان از کلاه‌های گشاد و قابل‌تنظیم استفاده نمود.
  9. مصرف داروهای تجویزی: در صورت تجویز پزشک می‌توان از آنتی‌بیوتیک‌ها جهت جلوگیری از ایجاد عفونت استفاده نمود. همچنین می‌توان از قرص‌های مسکن برای کاهش درد بعد از عمل و از داروهای ضدالتهابی برای کاهش تورم و التهاب پس از کاشت مو بهره‌مند شد. در برخی موارد نیز ممکن است پزشک به منظور تقویت رشد موها داروهایی نظیر ماینوکسیدیل تجویز نماید.
  10. رعایت رژیم غذایی سالم: مصرف غذاهای غنی از پروتئین، آهن و ویتامین‌ها برای تقویت رشد موها توصیه می‌گردد. همچنین نوشیدن آب کافی و هیدراته نگه داشتن بدن برای بهبود سریع‌تر پس از عمل اهمیت زیادی دارد.
  11. عدم استفاده از سیگار و الکل: مصرف سیگار و الکل برای 2 هفته بعد از کاشت مو ممنوع است؛ زیرا با کاهش اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌های تازه کاشته‌شده بر روند بهبودی و نتیجه عمل تأثیر منفی می‌گذارد.
  12. مراجعه به پزشک: پیگیری‌های منظم پزشکی برای بررسی روند رشد مو و دریافت راهنمایی‌های بیشتر، امری ضروری می‌باشد.

مزایا و معایب کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE به دلیل نتایج طبیعی و کمتر تهاجمی بودن، یکی از محبوب‌ترین و بهترین روش کاشت مو به شمار می‌رود. با این حال، مانند هر روش دیگری، دارای مزایا و معایبی است که باید پیش از تصمیم‌گیری در نظر گرفته شوند:

مزایای کاشت مو به روش fue

  1. جای زخم حداقل: این روش بدون برش خطی و بخیه است و بنابراین تنها زخم‌های کوچک و نقطه‌ای در ناحیه اهداکننده ایجاد می‌شود که معمولاً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند.
  2. طبیعی بودن نتیجه: به دلیل استخراج و کاشت واحدهای فولیکولی به صورت تکی و جداگانه، ظاهر موها کاملاً طبیعی و یکدست خواهد بود.
  3. دوره بهبودی سریع: زمان بهبودی تکنیک FUE نسبت به روش‌های تهاجمی کوتاه‌تر است و معمولاً زخم‌ها ظرف 7 تا 10 روز بهبود می‌یابند.
  4. بدون درد و ناراحتی زیاد: این روش با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و درد و ناراحتی در طول و بعد از عمل حداقل است. به علاوه، تکنیک FUE یک روش سرپایی است و می‌توان بعد از عمل به خانه و سر کار بازگشت.
  5. مناسب برای موهای کوتاه: به دلیل عدم وجود زخم خطی یا نواری‌شکل، افرادی که به کوتاه نگه داشتن موهای خود تمایل دارند، می‌توانند از این روش استفاده کنند؛ زیرا نیازی به بلند نگه داشتن موها برای پوشاندن جای زخم نیست.
  6. انعطاف‌پذیری در برداشت مو: در این روش علاوه بر اینکه می‌توان از ناحیه پشت و اطراف سر، فولیکول استخراج نمود، می‌توان در موارد خاصی از سایر نواحی بدن نیز فولیکول مناسب استخراج کرد.
  7. کاهش خطر عفونت: به دلیل عدم نیاز به برش‌های بزرگ و بخیه، احتمال عفونت یا عوارض جدی در روش کاشت مو FUE کاهش یافته است.

معایب کاشت مو به روش fue

  1. زمان‌بر بودن: به دلیل استخراج واحدهای فولیکولی به صورت تک‌به‌تک، این روش زمان بیشتری نسبت به روش‌های دیگر نیاز دارد. به طور مثال، 6 تا 10 ساعت یا بیشتر برای هر جلسه نیاز است.
  2. هزینه بالا: به دلیل پیچیدگی و نیاز به تجهیزات پیشرفته، دقت بالا و زمان بیشتر، این روش کاشت مو معمولاً گران‌تر می‌باشد.
  3. محدودیت تعداد گرافت‌ها در یک جلسه: به دلیل زمان‌بر بودن استخراج فولیکول‌ها، تعداد گرافت‌هایی که می‌توان در یک جلسه برداشت و کاشت کرد محدود است.
  4. وابستگی به مهارت پزشک: موفقیت کاشت مو به روش fue به طور بسیار زیادی به تجربه و دقت پزشک بستگی دارد. به گونه‌ای که انتخاب پزشک غیرماهر و بی‌تجربه می‌تواند باعث نتایج غیرطبیعی یا آسیب به بانک مو شود.

هزینه کاشت مو به روش FUE

هزینه کاشت مو به روش fue به عوامل مختلفی نظیر تعداد گرافت‌ها یا فولیکول‌های مورد نیاز، وسعت ناحیه طاس، تجهیزات و تکنولوژی مورد استفاده و موقعیت جغرافیایی مرکز کاشت مو بستگی دارد.

معمولاً هزینه کاشت مو به روش fueبر اساس تعداد واحدهای فولیکولی استخراج‌شده محاسبه می‌شود و طبیعتاً هرچه تعداد گرافت‌ها بیشتر باشد، هزینه نیز افزایش می‌یابد. همچنین پزشکان ماهر و متخصصین برجسته کاشت مو اغلب هزینه بیشتری دریافت می‌کنند.

البته همراهان دکتر سینوهه نباید نگرانی از بابت هزینه کاشت مو داشته باشند؛ چراکه دکتر سینوهه علاوه بر فراهم آوردن شرایط پرداخت وام و تسهیلات درمانی، پکیج‌های اقساطی کاشت مو را به زیباجویان ارائه می‌دهد تا با خیال راحت زیر نظر پزشکان مجرب و مراکز معتبر، عمل کاشت مو را انجام دهند.

سخن پایانی

اگر تصمیم به درمان ریزش مو به روش پیوند مو را دارید و نگران روند بهبودی سریع‌تر پس از عمل هستید، کاشت مو به شیوه FUE احتمالاً بهترین انتخاب برای شما است. شما زیباجویان گرامی با تهیه پکیج کاشت مو دکتر سینوهه می‌توانید در مراکز کاشت مو معتبر و زیر نظر پزشکان مجرب در شهرهای یزد و شیراز این جراحی کم‌تهاجمی را انجام دهید و انتظار داشته باشید که طی چند هفته پس از جراحی به طور کامل بهبود یافته و از نتایج موفق و طبیعی آن لذت می‌برید.

تگ ها: مو

مقالات مشابه

نظر شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.